Zdroj: Youtube
Domací tarhoňa recept
Někdy se jí říká těstovinová rýže, i když s rýží nemá vůbec nic společného. Dokonce tak ani nevypadá a ani nechutná. Jedná se o tarhoňu! Pojďme si jednu připravit.
Ingredience
- Mouka
- 1 egg v2
- Štipka sůl
- studená voda
- olej
Nejnovější letáky
Postup
Nasypeme do mísy mouku a přidáme vajíčko, špetku soli a trochu studené vody.
Vypracujeme tuhé těsto, přičemž vodu přidáváme postupně, aby těsto nebylo příliš mokré.
Poté necháme těsto odpočinout po dobu cca 30 minut.
Po odpočinku nastrouháme těsto na struhadle s drobnými slzičkami. Tarhoňu rozložíme na čistou utěrku a necháme vyschnout.
Na pánvi rozpálíme olej a opražíme tarhoňu, dokud nezačne pěkně hnědnout.
Pozor na spálení, protože tarhoňa se rychleji připaluje.
Poté zalejeme vodou, osolíme a přikryté dusíme asi 10 minut.
Tarhoňu můžeme také dát do trouby při 180 °C a dusit ji tam po dobu 15-20 minut.
Poté vypneme a necháme tarhoňu důsledně prohřát.
Tento recept tarhoňa je skvělým obědem pro vás i vaší rodinu.
Máte-li chuť na něco speciálního, tarhoňa s omáčkou je skvělou volbou.