Zdroj: Daniel Timothy Allison Credit: 123RF
Domácí sušenkové těsto à la Thermomix
Tento recept je u nás doma již dlouho tradicí. Mnohokrát jsem ho připravovala ve své vlastní kuchyni pomocí svého věrného Thermomixu a vždy jsem zjistila, že je snadné dosáhnout dokonalé konzistence sušenkového těsta. Doufám, že vám bude chutnat stejně jako nám!
Ingredience
- 250 g Mouka
- 125 g cukr
- 125 g změklé máslo
- 1 vejce
- 1 Balíček vanilkový cukr
- 1 Štipka sůl
- Jakékoli dekorace, které se vám líbí: Posypky, ořechy, čokoláda atd.
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu sušenkového těsta Thermomix nejprve přidejte do mísy Thermomixu mouku, cukr, měkké máslo, vejce, vanilkový cukr a sůl. Osobně se rád ujistím, že máslo je opravdu měkké, abych dosáhl nejlepších výsledků.
Použijte nastavení pro hnětení těsta a hněťte těsto 2-3 minuty. S Thermomixem je to hračka.
Vyjměte těsto z mísy a zabalte ho do potravinářské fólie. Poté ho vložte na 30 minut do chladničky. Tento krok je nezbytný a podle mého názoru dodá těstu dokonalou pevnost, aby se s ním později snadno pracovalo vykrajovátkem.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a vykrajujte požadované tvary. Tuto fázi miluji, protože zde může každý popustit uzdu své kreativitě. Moje děti se při vykrajování sušenek vždycky dobře baví.
Sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 10-12 minut nebo dozlatova. Při pečení doporučuji na sušenky dávat pozor, protože každá trouba peče jinak a vy nechcete své dokonale vytvarované sušenky spálit!