Zdroj: Pixabay: adoproducciones
Domácí smažený kuřecí řízek Caesar salát
V tomto pokrmu se snoubí křupavé kuřecí řízky s klasickým, ale výrazným salátem Caesar. Recept je jednoduchý, ale výsledek je opravdu fantastický.
Ingredience
Kuřecí řízky:
- 4 Kuřecí prsa bez kůže a kostí
- sůl a pepř podle chuti
- 1 šálek Mouka
- 2 Vejce
- 2 šálky Strouhanka Panko
- olej na smažení
Salát Caesar:
- 2 Hlavy Omytý a nakrájený římský salát
- 1 šálek Dresink caesar
- 1⁄2 šálek parmazán
- 1 šálek krutony
- 2 Citrony, odšťavněné
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou kuřete. Každé kuřecí prso položte mezi dva kusy potravinářské fólie a jemně je naklepejte válečkem na těsto. Kuře se tak rovnoměrně propeče a lépe absorbuje koření.
Zploštělá kuřecí prsa osolte a opepřete. Poté ochucená kuřata obalte v mouce, následně ve vejci a ve strouhance panko.
Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Po rozehřátí smažte kuřecí maso po částech a jednou je otočte, dokud nezíská zlatohnědou barvu a není propečené. Obvykle to trvá asi 4 minuty z každé strany. Upečené řízky položte na mřížku, aby z nich odtékal přebytečný olej a zůstaly křupavé.
Nakrájený římský salát promíchejte s dresinkem Caesar, dokud se všechny listy dobře nepotáhnou. Dresink si nejraději připravuji doma, ale stejně dobře poslouží i kvalitní dresink Caesar zakoupený v obchodě.
K upravenému salátu přidejte parmazán a krutony a jemně promíchejte.
Uvařené kuřecí řízky nakrájejte na tenké plátky. Plátky položte na salát Caesar. Nakonec je potřete čerstvou citronovou šťávou. Ta oživí chuť a skvěle doplní pikantní kuřecí maso a parmazán.
Kuřecí řízek Caesar Salad si můžete ihned vychutnat. Nejlepší je, když se podává čerstvý a kuřecí maso je ještě teplé.