INZERCE
Zdroj: Pixabay
Domácí scone
Scones jsou tradiční britské pečivo, které se obvykle podává k čaji. Jsou to na pohled nevýrazné kulaté kousky těsta, ale jejich chuť je naprosto neodolatelná. Dejte jim šanci a uvidíte, že se stanou pevnou součástí vašeho pekařského repertoáru.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 200 g hladké mouky
- 1 Lžíce cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 50 g masla
- 125 ml mléka
- 1 vejce na potření
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
35 min.
1. Krok
Troubu předehřejte na 220°C.
2. Krok
V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
3. Krok
Přidejte na kostičky nakrájené máslo a prsty ho vmíchejte do moučné směsi až do vzniku drobenky.
4. Krok
Přidejte mléko a promíchejte do vzniku hladkého těsta.
5. Krok
Těsto vyklopte na pomoučněný povrch a rozválejte na tloušťku cca 2 cm. Vykrájejte kruhy.
6. Krok
Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte vykrojené scones.
7. Krok
Potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do předehřáté trouby.
8. Krok
Pečte 12-15 minut do zlatova.