Zdroj: Canva
Domácí rohlíky ze sušeného droždí
Domácí rohlíky jsou vždy ty nejlepší a nejchutnější. Připravte si sami doma jednoduché rohlíky z droždí, které zvládne nejen vaše babička!
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 10 g sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 2 Lžíce krystalový cukr
- 300 ml voda
- 50 g máslo
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve smíchejte mouku, sušené droždí, sůl a cukr v míse.
Přidejte vlažnou vodu a hněťte těsto asi 5-7 minut, dokud není hladké a elastické.
Poté přidejte máslo a hněťte dalších 5 minut, dokud se máslo zcela nespojí s těstem.
Pokryjte těsto hadříkem a nechte kynout na teplém místě asi hodinu, dokud se nezdvojnásobí objem.
Předehřejte troubu na cca 220 °C.
Těsto rozdělte na 8-10 stejných kousků a tvarujte je na pěkné rohlíky.
Pokryjte je hadříkem a nechte je kynout dalších 15-20 minut.
Pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.
Hotové rohlíky nechte vychladnout na mřížce.
Jakmile vychladnou, vychutnejte si vaše vlastní luxusní domácí rohlíky!