Domácí rohlíky z droždí
Dnes jsem pekla své druhé rohlíky v životě a vyšly výborně. Recept je opravdu velmi jednoduchý a s těstem se pracuje skvěle.
Ingredience
- 500 g hladká mouka
- 250 ml voda
- 1 pl máslo
- 2 čl sůl
- 1 čl cukr
- 21 g kvasnice
Nejnovější letáky
Postup
Do misky od robotu jsem si dala přesít mouku, sůl, máslo.
Do malé mísy jsem si dala 50 ml teplé vody, cukr, droždí a nechala jsem vykynout kvásek. Nakonec jsem do mouky ještě přidala zbývajících 200 ml vody, kvásek a zapnula jsem mixér, aby nám hezky prohnul těsto. Těsto jsem nechala kynout 30 minut, přičemž jsem ho přikryla vlhkým ubrusem. Těsto po vykynutí rozdělíme na 10 dílů, které rukama promícháme a necháme 5 minut odpočinout. Jedna část měla 80 g. Na nepomoučeném prkénku vyválíme válečkem trojúhelník, který zavineme. Rohlíky dáme na plech s papiérem, přikryjeme fólií a necháme 40 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 250°C. Na dno trouby vložíme nádobu s teplou vodou, do středu rozehřáté trouby vložíme rohlíky a hned zavřeme dvířka, aby pára neunikala. Pečeme asi 10 minut do zlatové barvy. Po upečení pokapeme rohlíky vodou a necháme je vychladnout na mřížce.