INZERCE
Domácí molokhia
Molokhia je tradiční egyptské jídlo, které má své kořeny v africké kuchyni. Toto vydatné jídlo připravuje z listů rostliny s názvem molokhia, které se vaří do podoby husté omáčky a podává s rýží nebo chlebem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 200 gramy sušené molokhie
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 500 gramy hovězího masa
- 500 gramy Rýže
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na malé kousky a osmažte na olivovém oleji dozlatova.
2. Krok
Přidejte nasekaný česnek, koriandr a kmín.
3. Krok
Přidejte suchou molokhii, přidejte dostatek vody a nechte vařit přibližně 1 hodinu.
4. Krok
Mezitím uvařte rýži podle návodu na balení.
5. Krok
Jakmile je molokhia dobře vařená, její konzistence by měla být podobná husté omáčce. dochuťte solí a pepřem.
6. Krok
Podávejte molokhii přes rýži.