Zdroj: nitrub for Getty Images
Domácí mandarinkový džem
Vždycky jsem byla velkou fanynkou marmelády a udělala jsem několik pokusů s různými druhy ovoce. Ale mandarinková marmeláda opravdu vyniká. Má jasnou, citrusovou chuť, která vynikne v každém toastu, pečivu nebo jogurtu, do kterého ji přidáte. S tímto receptem byste si mohli vychutnat zimní svěžest i v nejchladnějším ročním období.
Ingredience
- 1 kg Mandarinky
- 1 kg cukr
- 1 velké Vymačkaný citron
- 1 Pohár voda
Nejnovější letáky
Postup
Při přípravě mandarinkového džemu mandarinky nejprve důkladně omyjte. Ze svých dlouholetých zkušeností doporučuji používat mandarinky v bio kvalitě, protože budeme používat dužinu i slupku a bio ovoce obsahuje méně pesticidů.
Mandarinky oloupejte a kůru si ponechte. V této fázi byste se měli ujistit, že jsou odstraněny všechny bílé části slupky, protože mohou při přípravě džemu způsobit hořkou chuť.
Nakrájejte mandarinkovou kůru na tenké proužky. Na proužcích by nemělo být příliš mnoho bílé vnitřní slupky, protože ta může džem zhořknout.
Do velkého hrnce přidejte cukr, mandarinky nakrájené na proužky, citronovou šťávu a vodu. Tuto směs přiveďte za stálého míchání k varu, aby se cukr zcela rozpustil a získal stejnorodou konzistenci.
Snižte teplotu na minimum a nechte směs vařit. Mějte na paměti, že příliš vysoká teplota by mohla směs zkaramelizovat a ovlivnit chuť džemu.
Každých 15 minut směs opatrně promíchejte, dokud nezhoustne. Tento proces může trvat až 1,5 hodiny, ale věřte mi, že výsledek stojí za to.
Jakmile mandarinkový džem dosáhne požadované konzistence, nalijte ho horký do sterilizovaných sklenic a uzavřete je.
Vaše nádherně voňavá domácí mandarinková marmeláda je nyní připravena k vychutnání nebo darování. Vydrží přibližně 6-12 měsíců - pokud ji tedy můžete nechat tak dlouho netknutou!