Domácí majonéza
Majonéza je vynikající omáčka, kterou miluje celý svět. Je to emulze z vaječného žloutku, oleje a citronové šťávy nebo octa, které se vyšlehají a vytvoří krémovou, sametovou směs s jemnou, ale bohatou chutí!
Ingredience
- 1 velké vejce
- 230 g slunečnicového oleje za studena z lednice
- 15 g citronové šťávy nebo octa
- 4 g soli
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve dejte všechny ingredience do vysokého úzkého hrnku v tomto pořadí: vejce, olej, citron (nebo ocet), sůl.
Poté do hrnku zcela ponořte mixér, je důležité, aby se dotýkal dna, a spusťte mixér na plné otáčky a nechte ho v této poloze stát, aniž byste ho vůbec otáčeli, dokud omáčka nebude čirá a hustá stejně jako kupovaná majonéza, což bude trvat asi 8 sekund.
Nakonec, jakmile je této konzistence dosaženo, zvedejte a snižujte otáčky, dokud neuslyšíte silnější zvuk, v tu chvíli se majonéza vytvoří a vy můžete pokračovat rychlejšími pohyby, abyste dobře rozmíchali zbývající olej.
Vaše domácí majonéza je hotová!