INZERCE
Domácí lučina z tvarohu a jogurtu
Domácí lučina je mírně kyselá, hladká a jemné chuti. Populární je zejména na Slovensku, ale postupem času si získala oblibu i u nás v Česku. Ideální je k pokrmům, které potřebují mírně kyselou příchuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 gramy cottage sýr
- 1 ks jogurtu bílého
- Sů podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
10 min.
1. Krok
Tvaroh přelijte jogurtem a všechno důkladně promíchejte.
2. Krok
Směs dejte do vroucí vody a vařte asi 15 minut.
3. Krok
Poté směs scedíte přes plátěný nebo cedníkový sáček a nechte 2 dny zrát na chladném místě.
4. Krok
Po dvou dnech lučinu opět promíchejte a ochutnejte solí.