Zdroj: Pixabay
Domácí krémový malinový dezert z bílé čokolády
Malinový dezert s bílou čokoládou nabízí lahodnou kombinaci trpkých malin a sladké krémové bílé čokolády ve snadno připravitelném pokrmu. Hodí se pro každou příležitost, od grilování po večeři nebo jen jako pohoštění uprostřed týdne!
Ingredience
- 2 šálky čerstvých malin
- 200 g bílé čokolády
- 1 šálek Tučné smetany
- 1⁄2 moučkového cukru
- 1 vanilkového extraktu
- Mátové lístky na ozdobu (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Bílou čokoládu rozpusťte v žáruvzdorné misce nad hrncem s vroucí vodou. Dbejte na to, aby se miska nedotýkala vody. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota, a pak ji nechte mírně vychladnout.
V samostatné míse vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem do měkkých špiček.
Do šlehačky postupně vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu, dokud se dobře nespojí.
Poté přisypte čerstvé maliny a nechte si jich pár na ozdobu.
Směs rozdělte lžící do sklenic nebo misek a před podáváním ji nechte alespoň 2 hodiny chladit v lednici.
Před podáváním ozdobte zbylými malinami a lístky máty.