INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/-eSd0MENIBfCGSEl87qr/277cfa80dfb7b4dba8ec61a1b51ebf.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Domácí italská pizza
Na italskou pizzu nemusíte pouze do restaurace! Tento recept není složitý, pouze to chce trpělivost nechat vykynout těsto - a pak už si jen můžete dopřát vynikající čerstvou pizzu! Rozhodně se nevyplatí šetřit na ingrediencích.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kvásek
- 500 g hladké mouky
- 1 Lžíce krystalový cukr
- 1 Lžíce sůl
- 2 Lžíce oleje
- 250 ml vlažné vody
- 400 g kvalitního rajčatového protlaku
- 100 g mozzarella v7
- libovolné další ingredience jako salám
- žampiony
- cibule atd
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
V míse smícháme kvásek, cukr, sůl, olej a vodu.
2. Krok
Přidáme mouku a vypracujeme těsto.
3. Krok
Těsto necháme kynout na teplém místě po dobu 30 minut.
4. Krok
Těsto rozválíme na kulatý tvar a dáme na pečící papír na plech.
5. Krok
Povrch přetřeme rajčatovým protlakem a posypeme mozzarellou a dalšími ingrediencemi podle chuti.
6. Krok
Pizza se peče v předehřáté troubě na 200°C po dobu 15-20 minut, dokud se sýr neroztaví a krusta není zlatavá.