INZERCE

Domácí housky na hamburger

Vyrobit nejlepší housky na hamburgery může být skvělý způsob, jak zlepšit kvalitu svých domácích hamburgerů. Zde je recept, který byste mohli vyzkoušet!

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 112 a lžičky soli Přidáno do
  • 2 lžičky cukru Přidáno do
  • 1 sáček sušeného droždí cca g Přidáno do
  • 300 ml mléka Přidáno do
  • 50 g másla Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • semínka sezamu volitelné Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí.

2. Krok

Mléko mírně ohřejte, aby bylo vlažné, a přidejte do něj máslo, aby se rozpustilo.

3. Krok

Vlažné mléko s máslem a vejce přidejte do mísy s suchými ingrediencemi a hněte těsto, dokud není hladké a pružné. To může trvat asi 10 minut.

4. Krok

Přikryjte mísu a nechte těsto kynout na teplém místě asi hodinu, nebo dokud se objem těsta nezdvojnásobí.

5. Krok

Po vykynutí těsto rozdělte na 8-12 stejných částí (v závislosti na velikosti, kterou chcete pro vaše housky). Každou část těsta tvarujte do kulaté houby a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

6. Krok

Přikryjte housky a nechte je kynout dalších 30 minut.

7. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Potřete housky rozšlehaným vejcem a posypte semínky sezamu, pokud je používáte.

8. Krok

Pečte housky v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.

9. Krok

Nechte housky vychladnout před tím, než je rozkrojíte a naplníte hamburgerem.

10. Krok

Pamatujte, že domácí pečení může vyžadovat trochu praxe, aby bylo perfektní, takže pokud vaše první várka houskových nevyjde přesně tak, jak jste doufali, nevzdávejte to - jen to zkuste znovu!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty