Domácí housky na hamburger
Vyrobit nejlepší housky na hamburgery může být skvělý způsob, jak zlepšit kvalitu svých domácích hamburgerů. Zde je recept, který byste mohli vyzkoušet!
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 11⁄2 a lžičky soli
- 2 lžičky cukru
- 1 sáček sušeného droždí cca g
- 300 ml mléka
- 50 g másla
- 1 vejce
- semínka sezamu volitelné
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí.
Mléko mírně ohřejte, aby bylo vlažné, a přidejte do něj máslo, aby se rozpustilo.
Vlažné mléko s máslem a vejce přidejte do mísy s suchými ingrediencemi a hněte těsto, dokud není hladké a pružné. To může trvat asi 10 minut.
Přikryjte mísu a nechte těsto kynout na teplém místě asi hodinu, nebo dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
Po vykynutí těsto rozdělte na 8-12 stejných částí (v závislosti na velikosti, kterou chcete pro vaše housky). Každou část těsta tvarujte do kulaté houby a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Přikryjte housky a nechte je kynout dalších 30 minut.
Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Potřete housky rozšlehaným vejcem a posypte semínky sezamu, pokud je používáte.
Pečte housky v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
Nechte housky vychladnout před tím, než je rozkrojíte a naplníte hamburgerem.
Pamatujte, že domácí pečení může vyžadovat trochu praxe, aby bylo perfektní, takže pokud vaše první várka houskových nevyjde přesně tak, jak jste doufali, nevzdávejte to - jen to zkuste znovu!