INZERCE

Zdroj: Freepik

Domácí francouzský cibulový dip od nuly

Tento recept na francouzský cibulový dip je již léta hitem rodinných setkání, večírků a pikniků.

INZERCE

Ingredience

porce
9
  • 2 Velké sladké cibule Přidáno do
  • 4 polévková lžíce nesolené máslo Přidáno do
  • 14 lžíce mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 lžíce sůl Přidáno do
  • 4 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 1 šálek zakysaná smetana Přidáno do
  • 1 Blok Změklý smetanový sýr Přidáno do
  • 2 polévková lžíce majonéza Přidáno do
  • 2 lžíce citronová šťáva Přidáno do
  • 2 polévková lžíce čerstvá nasekaná pažitka Přidáno do
  • Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

140 min.
1. Krok

Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky. Díky tomu rychleji a rovnoměrněji zkaramelizuje.

2. Krok

Na středně velké pánvi rozpusťte máslo na mírném ohni. Přidejte na tenká kolečka nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Cibuli za občasného míchání vařte asi 15 minut. Zjistil jsem, že snížením teploty, pokud se cibule začne přichytávat k pánvi, opravdu pomáhá její karamelizaci bez připalování.

3. Krok

Jakmile cibule lehce zkaramelizuje, přidejte na pánev prolisovaný česnek. Pokračujte ve vaření dalších 5 až 10 minut nebo dokud cibule nezíská sytě zlatohnědou barvu. Poté ji dejte stranou, aby vychladla.

4. Krok

V míse smíchejte zakysanou smetanu, smetanový sýr, majonézu a citronovou šťávu. Nezapomeňte nejprve nechat smetanový sýr změknout při pokojové teplotě, aby se lépe smíchal s ostatními přísadami.

5. Krok

Jakmile cibulová směs vychladne, vmíchejte ji do sýrové směsi, dokud se rovnoměrně nerozdělí. Zjistila jsem, že mícháním ingrediencí po částech získáte hladší strukturu.

6. Krok

Přidejte nasekanou pažitku a dip ochutnejte. Podle svých preferencí přidejte podle chuti sůl a čerstvě mletý černý pepř.

7. Krok

Před podáváním uložte alespoň na 2 hodiny do chladničky. Doba čekání zajistí, že se chutě krásně spojí. Tento krok nevynechávejte! Zjistila jsem, že chutě se prohlubují, čím déle mají čas odležet.

8. Krok

Podávejte vychlazené s hranolky nebo zeleninou podle vlastního výběru.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty