Zdroj: Canva
Domácí čokoláda z másla a kakaa
Domácí čokoláda z kakaa musí chutnat přeci každému! Pojďme si takovou čokoládu společně připravit!
Ingredience
- 100 g másla
- 4 Lžíce kakaa
- 4 Lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si ve větší misce rozpusťte máslo na mírném ohni či v mikrovlnné troubě.
Přidejte kakao a moučkový cukr do rozpuštěného másla.
Dobře vše promíchejte, aby se suroviny spojily a vznikla hladká směs.
Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte, abyste ho rovnoměrně rozložili ve směsi.
Přeneste směs do nádoby či formy na čokoládu.
Můžete použít silikonovou formu či plechovou formu vyloženou pečicím papírem.
Urovnávejte povrch směsi a lehce zaklepejte nádobou na stůl, aby se odstranily případné bublinky vzduchu.
Dejte čokoládu do lednice a nechte ji ztuhnout po dobu nejméně 1 hodiny.
Po ztuhnutí vyjměte čokoládu z formy a nakrájejte ji na malé kousky nebo ji polámejte na nepravidelné kousky podle vaší představy.
Tento recept se dále může využít i jako domácí horká čokoláda!