INZERCE
Zdroj: Pixabay: fancycrave1
Domácí chleba bez kvásku
Tento recept je skvělý pro ty, kteří chtějí připravit svůj vlastní domácí chleba, ale nemají dostupný kvásek. Přestože je kvásek tradičním způsobem, jak připravit chleba, s tímto receptem zjistíte, že je možné vytvořit stejně chutný a krásně narůstlý chleba i bez něj.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 500 g hladká mouka
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička cukr
- 1 Balení sušené droždí
- 300 ml voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
200 min.
1. Krok
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
2. Krok
Postupně přilévejte vodu a míchejte, dokud se těsto úplně nespojí a nebude hladké.
3. Krok
Přikryjte těsto a nechte ho kynout na teplém místě po dobu 2 hodin, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4. Krok
Troubu předehřejte na 200 °C.
5. Krok
Těsto dejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 35-40 minut, nebo dokud nebude chleba zezlátnutý a na dotek tvrdý.
6. Krok
Nechejte chleba vychladnout před krájením.