Zdroj: Anastasia Turshina for Getty Images
Dezert z mandarinek a speculoos
Tento moučník z mandarinek a speculoosu jsem často připravovala pro svou rodinu o Vánocích. Svěžest mandarinek v kombinaci s chutí speculoos a nadýchaného tvarohu je prostě neodolatelná. Je vždycky radost přinést na stůl tento lahodný dezert - vyvolává vzpomínky na dětství a rozzáří každý chladný zimní den.
Ingredience
- 200 g Speculoos
- 4 Mandarinky
- 500 g Nízkotučný kvark
- 200 g Cream
- 3 KL cukr
- 1 Taška vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Dezert z mandarinek a speculoos připravíte tak, že nejprve vložíte mandarinky speculoos do sáčku do mrazničky a rozdrtíte je válečkem na těsto. Nevytvářejte příliš jemný "prach", místo toho by mělo zůstat několik hrubých kousků. Ty později dodají dezertu na chuti.
Mandarinky oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Doporučuje se nebýt příliš opatrný - trochu vyteklé šťávy lze později vmíchat do tvarohu a dodá mu další ovocnou chuť.
Nyní v míse smíchejte tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem. V této fázi často přidávám jednu z mandarinek, abych vyzkoušela chuť a případně upravila množství cukru.
Poté ušlehejte smetanu do tuha a opatrně ji vmíchejte do tvarohu. Mezitím připravte sklenice a dno každé z nich pokryjte polovinou drobků speculoos.
Nalijte tvaroh do sklenic a navrch naaranžujte zbylé kousky mandarinek. Nakonec přidejte zbývající drobky a trochu je přitlačte.
Dezertní sklenice s mandarinkami a speculoosem vložte do chladničky a nechte alespoň 30 minut louhovat. Před podáváním znovu krátce promíchejte, aby se chuť speculoosu mohla plně rozvinout. Případně posypte kakaovým práškem nebo drobenkou speculoos.