Zdroj: laperla_foto from Getty Images
Cukroví pusinky
Bílkové pusinky jsou jednou z mých nejoblíbenějších dobrot. Je to jednoduchý a rychlý recept, který je skvělou volbou pro jakoukoli příležitost. Chutnají jako obláčky - jsou lehké, nadýchané a velmi dobré.
Ingredience
- 100 g bílek
- 225 g cukr krupice
Nejnovější letáky
Postup
Oddělte bílky a dejte je do velké, zcela čisté mísy s krupicovým cukrem.
Mísu postavte na kastrol s velmi mírně vroucí vodou a vařečkou směs promíchávejte 10 minut, až se cukr rozpustí.
Mísu pak postavte na neklouzavou podložku a elektrickými metlami šlehejte alespoň 15 minut, až získáte tuhý, lesklý sníh se špičkami.
Troubu mezitím předehřejte na 170 °C a plechy vyložte pečicím papírem.
Ze sněhu tvarujte pusinky, které klaďte na plechy.
Sníh můžete přesunout do cukrářského sáčku a hmotu na plech stříkat.
Pusinky pečte 15 minut bez otevření trouby, pak troubu vypněte a pusinky v ní nechte přes noc vychladnout.