INZERCE
Cuketový perník
Máme sezónu, kdy se rodiny a sousedé mezi sebou házejí cuketami, dýněmi, hokkaidy a jinými druhy zeleniny 😊 Pokud už vás nebaví polévky a přílohy, zkuste extrémně vláčný čokoládový perník.
INZERCE
Ingredience
porce
12
Potřebujeme
- 350 g nastrouhaná cuketa
- 300 g špaldová mouka
- 150 g Cukr krystal
- 2 ks Vejce
- 150 ml Olej může být i kokosový
- 1 čl Kypřící prášek
- 1 čl Jedlá soda
- 1 čl perníkové koření
- 50 ml mléko
Na ganache
- 200 g čokoláda
- 200 ml šlehačka
- mleté Arašídy
Na ozdobu
- a Lyofilizované maliny mandlové lupínky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
Cukovou dýni smícháme s mokrými ingrediencemi, do kterých postupně přidáváme ty suché. Řádně promícháme a dáme do plechu s pečícím papírem o rozměrech 20 x 20 cm a pečeme 35 minut při 200 stupňích. Po upečení a vychladnutí naneseme ganache, kterou připravíme tak, že nalamanou čokoládu zalijeme horkou smetanou. Po 3 minutách promícháme a přidáme rozdrcené arašídy.