Zdroj: Gianluca_Dii from Getty Images
Cuketové rizoto s parmazánem
Lahodné cuketové rizoto s parmazánem. Recept je jednoduchý, ale vyžaduje trochu času a trpělivosti při vaření. Výsledek však stojí za to.
Ingredience
- 300 g Rýže arborio
- 1 kus cuketa
- 1 kus cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 l Zeleninový vývar
- 200 ml bílé víno
- 50 g Máslo
- 100 g parmezán
- Sůl, černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve nakrájejte cibuli nadrobno a osmahněte ji na pánvi s trochou olivového oleje.
Přidejte rozdrcený česnek a smažte ještě několik minut.
Přidejte rýži na pánev a nechte ji vařit dozlatova, poté ji postupně podlévejte vývarem. Zde je důležité pravidlo pro přípravu rizota - vždy přidejte jen tolik vývaru, aby byla rýže pokryta, a pak nechte vývar vstřebat.
Mezitím nastrouhejte cuketu a parmazán.
Když je rýže téměř hotová, přidejte nastrouhanou cuketu.
Jakmile je rýže zcela uvařená (měla by zůstat trochu al dente), přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. V tuto chvíli bych rýži už nevařila, jen ji promíchala a nechala na sporáku. To je můj vlastní trik pro dokonalé rizoto - parmazán a máslo by se měly přidávat až na konci, aby si zachovaly svou nezaměnitelnou chuť a krémovitost.
Nakonec rizoto osolte a opepřete.