Zdroj: hipokrat from Getty Images
Cuketová krémová polévka
Cuketový krém patří k mým nejoblíbenějším. Je jednoduchý, lehký a přitom sytý, ideální pro letní odpoledne.
Ingredience
- 2 ks Střední cukety
- 1 ks Viz
- 2 stroučky Česnek
- 2 lžíce Olivové oleje
- 2 lžíce Olivové oleje
- 1 litrů Zeleninový vývar
- Sůl, pepř podle chuti
- Smetana k podávání (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve nakrájejte cuketu a pórek na malé kousky. Česnek nasekejte najemno. Tento tvar a velikost ingrediencí funguje nejlépe a umožňuje vám na závěr vše snadno rozmixovat mixérem.
V hrnci rozehřejte olivový olej a vhoďte do něj nasekaný česnek. Chvíli ho osmahněte (asi 30 sekund).
Přidejte nakrájenou cuketu a pórek. Vše společně smažte asi 5 minut - v tuto chvíli by ještě neměly být zcela uvařené!
Po uplynutí této doby přidejte do rondelu zeleninový vývar. Snižte teplotu a vařte asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Podle mých zkušeností by tato doba měla být dostatečná.
Po uvaření by se polévka měla rozmixovat na hladký krém. Já k tomu používám ruční mixér, ale pokud ho nemáte, bude fungovat i klasický mixér.
Nakonec nezapomeňte polévku podle chuti osolit a opepřit. Na každou porci můžete také přidat lžíci smetany, aby byla krémovější.
7.Cuketový krém můžete podávat s kostičkami opečeného chleba.