Zdroj: stockfotocz via Getty Images
Cordon Bleu v troubě
Tento recept na cordon bleu pečený v troubě je ideální, pokud hledáte zdravější alternativu k tradiční smažené verzi, ale přesto si chcete vychutnat skvělou chuť a strukturu cordon bleu. Tento recept jsem připravila na několika rodinných setkáních a pokaždé sklidil potlesk, a jsem si jistá, že se bude dobře vyjímat i u vás doma!
Ingredience
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 tenké Plátky šunky
- 4 Disky Sýr (gouda nebo ementál)
- 2 Vejce
- 100 g strouhanka
- 50 g Pšeničná mouka
- sůl a pepř na dochucení
- 3 Tablespoon olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Při přípravě cordon bleu nejprve předehřejte troubu na 200 °C. Poté lehce potřete plech olivovým olejem, aby byl cordon bleu lehce křupavý.
Po stranách kuřecích prsních řízků nařízněte, abyste vytvořili jakousi kapsu, ale dbejte na to, aby druhá strana nebyla proříznutá. Takto je plnění řízků mnohem snazší.
Kuřecí prsíčka naplňte šunkou a sýrem. Pak otvor utěsněte párátky, aby náplň během pečení nevypadla.
Naplněná kuřecí prsa nejprve obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Ujistěte se, že jsou zcela pokryta.
Kuřecí prsa položte na připravený plech a pokapejte je olivovým olejem. Tím získají pěknou zlatohnědou barvu a zvýrazní se jejich křupavý vzhled.
Cordon bleu pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud není kuře propečené a obloha není zlatohnědá.
Hotový cordon bleu je třeba krátce osušit na kuchyňském papíře, aby se odstranil přebytečný olej, což je mnohem příjemnější! Vychutnejte si jídlo!