Zdroj: PS3000 from Getty Images
Čokoládový malinový dort s mascarpone
Dokonalý čokoládovo-malinový dort s mascarpone, vhodný pro různé příležitosti.
Ingredience
Hull:
- 200 g Vaření čokolády
- 175 g Máslo
- 250 g Cukr
- 3 kus Velká vejce
- 225 g Hladká mouka
Malinová vrstva:
- 500 g raspberry
- 2 pl Škrob
Vrstva mascarpone:
- 500 g mascarpone
- 100 g moučkový cukr
- Citronová šťáva
Nejnovější letáky
Postup
Začněte s přípravou korpusu. Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni. Když je směs hladká, přidejte cukr a důkladně promíchejte. Poté postupně přidejte vejce a nakonec mouku. Těsto rozdělte na 2 stejné díly a upečte ve formě o průměru 26 cm.
Zatímco se těsto peče, připravte si malinovou vrstvu. Rozmačkejte maliny (pokud jsou z mrazáku, měly by být rozmražené) a přes síto je zbavte semínek. Poté přidejte škrob a za stálého míchání vařte na mírném ohni.
Do mascarpone přidejte moučkový cukr a citronovou šťávu a dobře promíchejte.
Jakmile budete mít připravené korpusy a malinovou vrstvu, můžete začít sestavovat dort. Na talíř položte jeden dortový korpus, na něj rozetřete malinovou vrstvu a krém z mascarpone a nakonec přiklopte druhým dortovým korpusem. Dort potřete zbylým krémem a ozdobte malinami.