Zdroj: Pixabay : Peggy_Marco
Čokoládový likér
Tento čokoládový likér je naprostým hitem na každé oslavě a je vždy fantastický, když hosté oznámí, že přijdou v krátkém čase. Jeho výroba je velmi snadná a chuť je prostě božská. Dělala jsem ho už několikrát pro různé příležitosti a vždycky to byl hit.
Ingredience
- 12 Dětská čokoláda
- 500 ml plnotučné mléko
- 200 ml Cream
- 200 ml vodka
- 1 Kus vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li připravit čokoládový likér, nejprve nalámejte dětskou čokoládu na menší kousky. Díky tomu se později v hrnci snadněji rozpustí a dosáhnete hladkého výsledku.
Mléko, smetanu a vanilkový cukr dejte do hrnce a zahřejte. Nemusí se vařit, stačí, když bude dostatečně horké, aby se čokoláda rozpustila. Doporučuji neustále míchat, aby se směs nepřipálila - to se mi v kuchyni velmi osvědčilo!
Jakmile je dostatečně teplá, přidejte kousky dětské čokolády a za stálého míchání ji na mírném ohni rozpusťte. Je důležité být trpělivý a dbát na to, aby se všechna čokoláda zcela rozpustila, jinak by se likér mohl hrudkovat.
Jakmile se čokoláda zcela rozpustí, odstavte pánev z ohně a nechte ji mírně vychladnout. Poté velmi pomalu vmíchejte vodku. Před stáčením počkejte, až směs zcela vychladne - zabráníte tak odpařování alkoholu.
Čokoládový likér nyní stačí dát na několik hodin do lednice, ideálně přes noc. Vydrží tam nejméně dva týdny, ale buďme upřímní, tak dlouho asi nevydrží!