INZERCE
čokoládový krém s jahodami

Čokoládový krém s jahodami

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 250 ml mleko plnotučné Přidáno do
  • 250 ml šlehačka Přidáno do
  • 35 g máslo Přidáno do
  • 80 g žloutek Přidáno do
  • 40 gramy cukr Přidáno do
  • 250 g čokoláda 70 Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Mléko plnotučné a smetanu přiveďte k varu. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny a vyšlehané vlijeme do zahřáté smetanové směsi.

2. Krok

Směs udržujeme a mícháme při teplotě 80-85°C. Nejlépe to jde v termomixu kde si teplotu umíte ohlídat přesně u šlehaní. Nedovolte směsi aby se zahřála moc jinak se vám vejce srazí a uvaří se na vaječinu. Pokud by směs nebyla dostatečně horká, nebude mít čokoládové crémeux dostatečnou vazbu a zůstane řídká.

3. Krok

Když dosáhnete 83-84 °C, slijte ji přes jemné sítko a pomalu a postupně alespoň na 3x vmíchávejte k rozpuštěnou čokoládu, před přidáním další části pokaždé jemně ale důkladně promíchejte stěrkou.

4. Krok

Po spojení všech ingredienci dohromady vám vznikne tuhá hmota kterou již podle sebe naplňte do připravených sklenic, misek , a čokoládový crémeux nechte před použitím přes noc ztuhnout v lednici. Druhý den ozdobte čerstvými jahodami či jakýmkoliv letním ovocem a můžete rovnou servírovat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty