Zdroj: Canva
Čokoládový dort s ovocem
Léto se blíží, ovoce bude všude všudy dost, co tedy s ním? Tento dort s ovocem a čokoládou je skvělý tip na letní dort!
Ingredience
- 200 g hořké čokolády
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl
- Čerstvé ovoce podle vašeho výběru například jahody
- maliny
- Borůvky
- 200 ml šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- Kakaový prášek
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve předehřejte troubu na cca 180 °C a připravte dortovou formu, kterou vymažte máslem a vysypte trochou mouky.
Ve vodní lázni či ve speciálním hrnci na tavení čokolády rozehřejte nasekanou hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud se úplně nerozpustí. Odstraňte z tepla a nechte směs zchladnout.
Ve velké míse smíchejte cukr se špetkou soli a postupně přidejte vejce, jedno po druhém.
Každé vejce důkladně vmíchejte do směsi.
Přidejte rozpuštěnou čokoládu a máslo a promíchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu.
Postupně přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Nalijte těsto do připravené dortové formy a vyrovnávejte povrch.
Pečte v předehřáté troubě cca 25-30 minut, dokud se dort pěkně nepropeče a nezíská pružnou konzistenci.
Můžete otestovat pomocí špejle.
Vyjměte dort z trouby a nechte ho chvíli vychladnout ve formě.
Poté ho opatrně vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Mezitím si připravte šlehačku.
Ve studené míse šlehejte šlehačku s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte pevný a krémový šlehač.
Dort rozkrojte na polovinu a potřete spodní část šlehačkou. Na šlehačku rozložte čerstvé ovoce dle vašeho výběru.
Přiklopte horní část dortu a potřete ji zbylou šlehačkou.
Ozdobte dort čerstvým ovocem a posypte ho kakaovým práškem.
Dort nechte vychladit v lednici asi na 1 hodinu, aby se všechny chutě sladily a dort ztuhl.
Nejlepší čokoládový dort s ovocem je hotový!