INZERCE

Zdroj: Pixabay: Pexels

Čokoládový dort bez lepku a mléka

Tato čokoládová pochoutka je tak neuvěřitelně vlhká, bohatá a chutná, že nikdo neuhodne, že neobsahuje lepek ani mléčné výrobky.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Složení:

  • 2 šálky Bezlepková mouka Přidáno do
  • 34 šálek Neslazený kakaový prášek Přidáno do
  • 112 lžíce Prášek do pečiva (bezlepkový) Přidáno do
  • 112 lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 šálky krystalový cukr Přidáno do
  • 2 Velká vejce Přidáno do
  • 1 šálek Mandlové mléko (lze použít jakékoli nemléčné mléko) Přidáno do
  • 1 šálek Vroucí voda Přidáno do
  • 1 šálek Kokosový olej, rozpuštěný Přidáno do
  • 2 lžíce čistý vanilkový extrakt Přidáno do

Na polevu:

  • 2 šálky moučkový cukr Přidáno do
  • 34 šálek Margarín bez mléka, změklý Přidáno do
  • 2 lžíce čistý vanilkový extrakt Přidáno do
  • 34 šálek Neslazený kakaový prášek Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C (350 °F). Vymažte a vysypte moukou (použijte bezlepkovou mouku) dvě 9palcové kulaté dortové formy. Je důležité to udělat, aby se koláč na formy nepřichytil.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte bezlepkovou mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a cukr. Zkuste při tomto kroku použít metličku, která zajistí rovnoměrné spojení všech suchých ingrediencí.

3. Krok

Do suché směsi přidejte vejce, kokosový olej, mandlové mléko a vanilkový extrakt. Dbejte na to, abyste použili rozpuštěný kokosový olej, jinak by se mohl s ostatními ingrediencemi srazit. Mandlové mléko může mít pokojovou teplotu.

4. Krok

Směs šlehejte ručním mixérem při střední rychlosti asi 2 minuty. Nyní za stálého míchání přidejte vroucí vodu. Těsto se vám bude zdát řídké, ale to nevadí. Je to tajemství vlhkého čokoládového dortu.

5. Krok

Těsto rovnoměrně nalijte do připravených dortových forem a pečte 25-30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do koláčů nevyjde čistá.

6. Krok

Na polevu vyšlehejte moučkový cukr, margarín, vanilkový extrakt a kakaový prášek do hladkého krému.

7. Krok

Nakonec nechte koláče před nanesením polevy vychladnout. To je velmi důležité, jinak se poleva rozpustí a vytvoří nepořádek.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty