Zdroj: Pinkybird from Getty Images Signature
Čokoládové lanýže
Lahodné čokoládové lanýže, které můžete připravit bez pečení.
Ingredience
- 250 gramy hořké čokolády
- 200 ml smetany na šlehání
- cukr dle chuti
- 2 Lžíce masla
- kakao na obalení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte všechny ingredience. Čokoládu nakrájejte na malé kousíčky, aby se lépe a rovnoměrně rozpouštěla.
Nalijte smetanu do kastrůlku a přivedte ji k varu. Jakmile začne bublat, stáhněte kastrůlek z plotny a vložte do něj rozkrájenou čokoládu.
Pomocí špachtle či lžíce jí promíchejte, dokud se nerozpustí. V tomto bodě si dejte pozor, abyste smetanu s čokoládou nespalili.
Do čokoládové směsi přidejte máslo a dle chuti cukr. Dobře promíchejte a nechte zchladnout.
Když je směs vychladlá, vezměte malou lžičku a udělejte malé kulaté kuličky.
Ty pak obalte v kakaovém prášku. Pozor, kakaový prášek může být trochu hořký, takže pokud máte raději sladší dezert, můžete použít moučkový cukr.