Zdroj: TiSanti from Getty Images
Čokoládové kuličky
Čokoládové kuličky obalené v čokoládě jsou pro mě synonymem skutečného čokoládového ráje. Připravuju je už několik let, hlavně o svátcích a na oslavách.
Ingredience
- 200 gramy hořké čokolády
- 100 gramy masla
- 100 gramy cukru moučkového
- 1 kus vejce
- 100 gramy mletých vlašských ořechů
- 2 Lžíce kakaa
- 200 gramy mléčné čokolády na polevu
Nejnovější letáky
Postup
Hořkou čokoládu a máslo nadrobno nakrájíme a dáme do misky, kterou postavíme nad hrnec s vodou. Vznikne tak pára, která pomalu roztáhne čokoládu a máslo do hladké směsi. Je důležité, aby se voda nedotýkala dna misky s čokoládou, a také aby nevřela.
Jakmile je čokoláda s máslem roztavená, přidáme cukr a dobře promícháme. Poté do směsi vmícháme jedno vejce. Pokud využijete vejce od slepic z venkovského chovu, kuličky budou mít ještě lepší chuť.
Do připravené směsi poté přidáme mleté vlašské ořechy a kakao. Dobře promícháme a necháme vychladnout do lednice na cca 2 hodiny.
Vyndáme z lednice a malým naběračkám vytváříme malé kuličky, které poskládáme na plech s pečícím papírem.
Nakonec roztavíme mléčnou čokoládu, do které obalíme naše kuličky. Necháme vychladnout.