INZERCE

Zdroj: TiSanti from Getty Images

Čokoládové kuličky

Čokoládové kuličky obalené v čokoládě jsou pro mě synonymem skutečného čokoládového ráje. Připravuju je už několik let, hlavně o svátcích a na oslavách.

INZERCE

Ingredience

porce
25
  • 200 gramy hořké čokolády Přidáno do
  • 100 gramy masla Přidáno do
  • 100 gramy cukru moučkového Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 100 gramy mletých vlašských ořechů Přidáno do
  • 2 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 200 gramy mléčné čokolády na polevu Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Hořkou čokoládu a máslo nadrobno nakrájíme a dáme do misky, kterou postavíme nad hrnec s vodou. Vznikne tak pára, která pomalu roztáhne čokoládu a máslo do hladké směsi. Je důležité, aby se voda nedotýkala dna misky s čokoládou, a také aby nevřela.

2. Krok

Jakmile je čokoláda s máslem roztavená, přidáme cukr a dobře promícháme. Poté do směsi vmícháme jedno vejce. Pokud využijete vejce od slepic z venkovského chovu, kuličky budou mít ještě lepší chuť.

3. Krok

Do připravené směsi poté přidáme mleté vlašské ořechy a kakao. Dobře promícháme a necháme vychladnout do lednice na cca 2 hodiny.

4. Krok

Vyndáme z lednice a malým naběračkám vytváříme malé kuličky, které poskládáme na plech s pečícím papírem.

5. Krok

Nakonec roztavíme mléčnou čokoládu, do které obalíme naše kuličky. Necháme vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty