Zdroj: corelens from Canva
Čokoládová poleva s máslem
Recept na čokoládovou máslovou polevu. Je ideální na dorty, muffiny a další pečivo, dokonce i na domácí sušenky.
Ingredience
- 200 g Vaření čokolády
- 125 g Máslo
- 3 pl Med
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve rozdrťte čokoládu na malé kousky. Vždy doporučuji použít čokoládu na vaření, protože je po rozpuštění nadýchaná a zde se hodí nejlépe.
Máslo přidejte do malého hrnce a nechte ho na mírném ohni, dokud se zcela nerozpustí. Je důležité, aby byl oheň mírný - máslo by se nemělo připalovat, jen pomalu rozpouštět.
Přidejte rozdrobenou čokoládu a med. Často míchejte, aby se čokoláda rovnoměrně rozpustila a smíchala s máslem a medem.
Prozatím nechte teplotu na nízkém stupni a počkejte, až bude směs zcela hladká a všechny ingredience dobře promíchané.
Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
Jakmile poleva vychladne, můžete ji použít na polevu nebo zdobení. Příprava je rychlá a snadná, poleva je dokonale hladká a lesklá.