INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/U0MJHipM8J-I8vKG4QYu/47444ee01678d6cd31054fd1faf642.jpeg)
Zdroj: Pixabay: silviarita
Citronová marmeláda
Lahodná pomazánka, která z citronů vytvoří sladký a lehce nahořklý džem. Skvěle se hodí k namazání na toasty nebo jako náplň do dezertů.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 kg citron
- 1 kg cukr
- 1 l voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Rozřežte citrony na polovinu a vyjměte semena. Nakrájejte dužinu na malé kousky.
2. Krok
V velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte citrony a vařte po dobu 1 hodiny.
3. Krok
Odstraň citrony z vody a odlož je stranou.
4. Krok
Přidejte cukr do vody a vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
5. Krok
Přidejte citrony do cukrového sirupu a vařte další hodinu, nebo dokud marmeláda nedosáhne požadované konzistence.
6. Krok
Nechejte marmeládu vychladnout, než ji dáte do sterilizovaných skleněných nádob.