Chutný bezlepkový cheesecake
Tento bezlepkový cheesecake recept je ideálním dezertem pro ty, kteří si chtějí být jisti, že jejich sladký dortík je bezlepkový. Místo tradičního sušenkového korpusu je použit bezlepkový piškot. Kombinace krémového cheesu a čerstvého ovoce je neodolatelná.
Ingredience
- 200 g bezlepkových piškotů
- 120 g rozpuštěného másla
- 300 g smetany na šlehání
- 500 g hladkého tvarohu
- 300 g kysané smetany
- 1 Lžíce granulované želatiny
- 120 g krupicového cukru
- 1 vanilka lusk
- šťáva z ½ citronu
- čerstvé ovoce na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Piškoty rozdrtíme na jemný prášek a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs dáme na dno dortové formy a uhladíme. Formu dáme na 30 minut do lednice.
Želatinu namočíme v 5 lžících vody a necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme a rozmícháme, dokud se nerozpustí.
Tvaroh, smetanu, kysanou smetanu, cukr, vyškrábaný vanilkový lusk a citronovou šťávu smícháme dohladka. Poté přidáme rozpuštěnou želatinu a znovu dobře promícháme.
Směs nalijeme na piškotovou bázi a uhladíme. Dort necháme minimálně 4 hodiny v lednici tuhnout.
Před podáváním ozdobíme čerstvým ovocem.