Chutné drůbeží rizoto
Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.
Ingredience
- 300 g kuřecí prsíčka
- 1 Lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g Rýže Arborio
- 150 ml bílého vína
- 800 ml drůbežího vývaru
- 50 g masla
- 100 g Parmezánu
- Čerstvý petrželový list
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsíčko omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova. Vyjmeme a necháme stranou.
Na stejné pánvi osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme prolisovaný česnek a orestujeme rýži, dokud nebude sklovitá.
Přilijeme víno a počkáme, až se vypaří. Poté začneme přilévat vývar po cca 150 ml a mícháme, dokud rýže vše nenasákne. Postup opakujeme, dokud nezmaní vývar.
Nakonec do rýže vmícháme máslo, parmezán a opečené kuře. Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě chvíli pod pokličkou na mírném ohni, aby se vše propojilo.
Podáváme ozdobené petrželovými listy a posypané strouhaným parmezánem.