INZERCE
Zdroj: dulezidar from Getty Images
Chřestová polévka ze zeleného chřestu
Jedná se o krémovou polévku, která je plná chuti a výživy. Zelený chřest dává polévce svěžest a lehkost. Tento recept je perfektní pro jarní a letní měsíce, kdy je zelený chřest v sezóně.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Zelený chřest
- 1 ks cibule
- 2 Lžíce máslo
- 1 l zeleninový vývar
- 200 ml Smetana
- 1 ks citron
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Očistěte chřest a odřízněte tvrdé spodní části. Cibuli nakrájejte na malé kousky.
2. Krok
Na pánvi rozehřejte máslo a restujte na něm cibuli, dokud není skleněná. Přidejte chřest a smažte dalších 5 minut.
3. Krok
Přidejte zeleninový vývar a vařte, dokud chřest není měkký.
4. Krok
Promixujte polévku do hladka, vraťte na oheň a přidejte smetanu. Vařte ještě pár minut.
5. Krok
Osolte, opepřete a přidáte šťávu z citronu dle chuti.
6. Krok
Polévku podávejte horkou s kouskem čerstvého chleba.