INZERCE
Zdroj: from ildipapp from Canva
Chřest s holandskou omáčkou
Příjemný doplněk k grilovanému chřestu nebo dokonce jako omáčka k pečené rybě. Tato holandská omáčka je krémová, kyselá a má jemnou citrónovou příchuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Omáčka
- 3 ks žloutky
- 150 g oleje
- 1 ks citron
- 1 kl Sůl
- 1 kl Bílý čerstvě mletý koření
Chřest
- 500 g čerstvý chřest
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Připravte si všechny suroviny.
2. Krok
Vodní lázni rozpusťte máslo.
3. Krok
Zloutky promíchejte s trochou citronové šťávy.
4. Krok
Do vodního lázně přidejte žloutky a míchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
5. Krok
Poté do směsi postupně přidávejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud nezískáte jemnou, krémovou omáčku.
6. Krok
Ochutnejte omáčku solí, kořením a citrónovou šťávou.
7. Krok
Chřest očistěte od šupin, blanšírujte velmi krátce ve vroucí vodě a poté opečte na grilu nebo pánvi. Chřest podávejte s připravenou omáčkou.