INZERCE
Chřest s holandskou omáčkou

Chřest s holandskou omáčkou

Recept na sezonní lahůdku

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g bílého chřestu Přidáno do
  • 500 g zeleného chřestu Přidáno do
  • 100 g cukru krupice Přidáno do
  • 1 Lžíce Soli Přidáno do
  • Holandská omáčka Přidáno do
  • 200 másla přepuštěného Přidáno do
  • 3 žloutky Přidáno do
  • 2 Lžíce bílého vinného octa chardoney Přidáno do
  • 4 Lžíce suchého bílého vína Přidáno do
  • 1 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • pinch čerstvě mletého pepře Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 800 g brambory grenaille Přidáno do
  • bylinky čerstvé Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V rendlíku rozehřejeme máslo, aby bylo horké na 60°C a dáme stranou, udržujeme teplotu okolo 60°C popř mužeme odebrat vytvořenou syrovatku přes platýnko, kuchyňskou papirovou utěrku.

2. Krok

Do rendlíku vlijeme ocet a víno a přidáme pepř. Svaříme na objem 2 lžic a za stálého míchání metličkou přidáme do misky ke žloutkům.

3. Krok

Žloutky promícháme v nerezové nebo skleněné misce s redukci octu a víná.

4. Krok

Do rendlíku nalijeme vodu do výšky 2 cm, přivedeme k varu a stáhneme oheň na minimum. Na rendlík položíme misku se žloutky tak, aby se její dno nedotýkalo povrchu vodu a stále mícháme metličkou, dokud žloutky nezačnou houstnout. Stáhneme z ohně.

5. Krok

Do žloutkové směsi postupně přiléváme za stálého míchání teplé máslo.

6. Krok

Zpočátku po kapkách, poté tenkým pramínkem. Dochutíme citronovou šťávu a mořskou solí.

Chřest s holandskou omáčkou - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty