INZERCE

Chimichurri

Chimichurri omáčka je argentinská omáčka nebo marináda, která je tradičně používána k dochucení grilovaného masa, zejména hovězího nebo vepřového. Tato omáčka je vyrobena z čerstvého nasekaného petržele, česneku, olivového oleje, octa, červené papriky, cibule a bylinkových koření.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 Svazek petrželky Přidáno do
  • 1 Svazek mäty Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce červeného vinného octa Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • 1 lžička mleté sladké papriky Přidáno do
  • půl lžičky červené papriky Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Petrželku a mátu důkladně umyjte a nakrájejte na jemné kousky.

2. Krok

Česnek oloupejte a prolisujte do mísy se srovnanou petrželkou a mátou.

3. Krok

Přidejte červený vinný ocet, olivový olej, mletý kmín, sladkou i červenou papriku a důkladě vše promíchejte.

4. Krok

Chimichurri ochuťte solí a pepřem podle své chuti.

5. Krok

Hotový chimichurri můžete ihned podávat k masu nebo ho uložte do lednice a nechte minimálně 1 hodinu odležet, abyste dosáhli co nejlepšího chuťového spojení. Omáčka chimichurri recept je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty