INZERCE

Chimichurri

Chimichurri omáčka je argentinská omáčka nebo marináda, která je tradičně používána k dochucení grilovaného masa, zejména hovězího nebo vepřového. Tato omáčka je vyrobena z čerstvého nasekaného petržele, česneku, olivového oleje, octa, červené papriky, cibule a bylinkových koření.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 Svazek petrželky Přidáno do
  • 1 Svazek mäty Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce červeného vinného octa Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • 1 lžička mleté sladké papriky Přidáno do
  • půl lžičky červené papriky Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Petrželku a mátu důkladně umyjte a nakrájejte na jemné kousky.

2. Krok

Česnek oloupejte a prolisujte do mísy se srovnanou petrželkou a mátou.

3. Krok

Přidejte červený vinný ocet, olivový olej, mletý kmín, sladkou i červenou papriku a důkladě vše promíchejte.

4. Krok

Chimichurri ochuťte solí a pepřem podle své chuti.

5. Krok

Hotový chimichurri můžete ihned podávat k masu nebo ho uložte do lednice a nechte minimálně 1 hodinu odležet, abyste dosáhli co nejlepšího chuťového spojení. Omáčka chimichurri recept je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty