Chimichurri
Chimichurri omáčka je argentinská omáčka nebo marináda, která je tradičně používána k dochucení grilovaného masa, zejména hovězího nebo vepřového. Tato omáčka je vyrobena z čerstvého nasekaného petržele, česneku, olivového oleje, octa, červené papriky, cibule a bylinkových koření.
Ingredience
- 1 Svazek petrželky
- 1 Svazek mäty
- 4 stroužky česneku
- 2 Lžíce červeného vinného octa
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- půl lžičky červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Petrželku a mátu důkladně umyjte a nakrájejte na jemné kousky.
Česnek oloupejte a prolisujte do mísy se srovnanou petrželkou a mátou.
Přidejte červený vinný ocet, olivový olej, mletý kmín, sladkou i červenou papriku a důkladě vše promíchejte.
Chimichurri ochuťte solí a pepřem podle své chuti.
Hotový chimichurri můžete ihned podávat k masu nebo ho uložte do lednice a nechte minimálně 1 hodinu odležet, abyste dosáhli co nejlepšího chuťového spojení. Omáčka chimichurri recept je u konce!