Cheesecake z tvarohu a zakysané smetany
Vynikající cheesecake s lískoořechy a bílou čokoládou
Ingredience
Těsto
- 170 g máslové sušenky
- 80 g máslo
Náplň
- 250 g Jemný tvaroh
- 500 g Filadelfský krémový sýr
- 200 g zakysaná smetana
- 170 g moučkový cukr
- 2 vejce
- 90 g Ořechový krém
Ganache
- 200 g bílá čokoláda
- 70 ml šlehačková smetana
- a Skořicové sušenky na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Do těsta smícháme rozdrcené máslové sušenky s rozpuštěným máslem. Připravíme si formu (26 cm), na dno dáme pečicí papír a vysypeme sušenkovou směs. Rovnoměrně ji vyhladíme buď polévkovou lžící nebo dnem sklenice.
Všechny suroviny na náplň dáme do mísy a promícháme ručním mixérem. Připravenou náplň vlijeme na vrstvu sušenek a dáme péct na 160 C přibližně na 35 minut (záleží na troubě).
Po upečení ho necháme v mírně otevřené troubě chladnout asi hodinu (aby nes praskl). Po vychlazení cheesecake ještě ztuhne (to v případě, že se vám bude střed jevit jako neupecený a chvějící se). Necháme ho úplně vychladnout při pokojové teplotě a poté ho polijeme ganache.
Ideální je nechat ho ztuhnout v lednici do dalšího dne.