Cheesecake s ovocným polevem
A pro ty, kdo mají raději čerstvé ovocné dezerty, zde je cheesecake s ovocným polevem.
Ingredience
Základ
- 150 g sušenky
- 80 g máslo
Krém
- 500 g tvaroh jemný
- 350 g mascarpone
- 250 g zakysaná smetana
- 2 vejce
- 70 g moučkový cukr
- 1 balení Vanilkový cukr
- Mletá vanilka
- 2 pl Vanilkový pudinkový prášek
Nástroje
- 250 g Mražené ovoce jsem měla lesní směs s třešněmi
- 1⁄2 Balíček Zlatý klas (prášek)
- 50 ml voda
- 1 balení Vanilkový cukr
- 1 polévková lžíce Med
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozmixujeme. Přidáme máslo pokojové teploty a znovu promixujeme. Vysypeme na dno kulaté formy (24cm) vyložené pečicím papírem a utlačíme na dno. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 7-10 minut.
Tvaroh, mascarpone a smetanu krátce vyšleháme. Postupně zašleháme vejce, pudinkový prášek a cukr a všechno promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Krém vylejeme na předpečený korpus a pečeme při teplotě 155 stupňů zhruba hodinu. Při pečení cheesecake dávám na dno trouby plech s vodou. Po dokončení pečení necháme cheesecake vychladnout v mírně otevřené troubě minimálně půl hodiny, teprve potom ho vybereme z trouby.
Ovoce povaříme se sladidlem. Následně ho rozmixujeme. Zlatý klásek rozmícháme ve vodě a přidáme k ovocnému pyré. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Hotovou polevu rovnoměrně rozetřeme na vychlazený cheesecake. Odložíme na noc do ledničky.