Cheesecake s ovocem
Cheesecake s ovocem je lahodný dezert, který kombinuje křehký piškotový spodek s krémovou vrstvou tvarohu a ještě je osvěžený svěžím ovocem na vrchu.
Ingredience
- 200 g piškotů
- 100 g masla
- 400 g cottage sýr
- 250 g mascarpone
- 200 g cukru
- 3 ks vejce
- 1 Lžíce vanilkového extraktu
- 300 g ovocného džemu
- čerstvé ovoce na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Rozmačkejte piškoty na strouhanku.
Rozpusťte máslo a smíchejte ho s piškotovou strouhankou.
Rozprostřete směs do formy na dort (průměr cca 20 cm) a vyrovnejte ji do rovnoměrné vrstvy.
Pečlivě rozmixujte tvaroh a mascarpone.
Postupně vmíchejte cukr a vanilkový extrakt.
Nakonec přidejte vejce a promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
Rozprostřete tuto směs na piškotovém základu a pečlivě ji vyrovnávejte.
Pečte cheesecake na cca 160°C po dobu 40-45 minut.
Po upečení nechte cheesecake vychladnout na pokojové teplotě a poté ho nechte zchladnout v lednici nejméně 2 hodiny (nejlépe však přes noc).
Když je cheesecake dostatečně vychladlý, na jeho vrch nanesete vrstvu ovocného džemu.
Nakrájejte na osm porcí a ozdobte čerstvým ovocem.