:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/qOoO3T_yJ-WFgnIVA_Vi/d650fcac640116c510da80c4704cf7.jpeg)
Česnekové trojhránky
Máte rádi česnek? Zkuste trojhránky.
Ingredience
Suroviny
- Česnekové trojhránky
Co potřebujeme
- 500 g polohrubé mouky
- 300 ml plnotučného mléka
- 100 ml olivového oleje
- 1⁄2 Kostky droždí
- 2 čl Soli
- 1 čl cukru
- 1 vejce na potření
- Semínka na posypání
Náplň
- 250 g másla pokojové teploty
- 2 žloutky
- 8 Karafiáty česneku
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravíme kvásek. Do 100ml teplého mléka přidáme 1čl cukru a rozdrobíme kvasnice. Hrnek přikryjeme a necháme cca 10 minut nakynout. Smícháme mouku se solí, přidáme připravený kvásek, olej a mléko. Vypracujeme těsto. Hotové těsto necháme 40 minut kynout pod utěrkou na teplém místě. Nežitím si připravíme náplň. Změklé máslo smícháme se žloutky, rozmačkaným česnekem. Náplň dle chuti osolíme. Nakynuté těsto rozdělíme na tři části. Každou vyválíme, potřeme česnekovou náplní, zarolujeme a nakrájíme na trojúhelníky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě ba 180 stupňů cca 20 minut do zlatova. Hotovo
Poznámka: Mléko na kvásek by mělo být tak teplé, abyste v něm mohli ponořit prst.
Načti si QR kód a uvidíš videorecept
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/qOoO3T_yJ-WFgnIVA_Vi/0846ceaf74860d40ed37286115396c.jpeg)