INZERCE

Český povidloň

Povidloň recept je tradiční český dezert, který je oblíbený především v zimních měsících. Jeho hlavní ingrediencí jsou švestky, z kterých se vaří husté povidla. Ta se poté rozloží na těsto a zapékají se v troubě. Výsledkem je sladký dezert s charakteristickou chutí.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g švestek Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 lžička kypřicího prášku Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Nejdříve připravíme povidla. Švestky omyjeme, zbavíme pecek a nasekáme na malé kousky. Dáme je do hrnce, přidáme 100g cukru a pomalu vaříme, dokud nezískají požadovanou konzistenci.

2. Krok

Mezitím si připravíme těsto. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí a zbylým cukrem. Přidáme vejce a máslo a zpracujeme na hladké těsto.

3. Krok

Těsto rozválíme a vložíme do pekáčku. Na těsto rozetřeme povidla.

4. Krok

Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut, dokud nebude těsto zlatavé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1887 recepty

Těstoviny

302 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty