Zdroj: Pixabay
Červené zelí dušené
Dušené červené zelí je tradiční českou přílohou, která skvěle doplňuje pokrmy jako je pečené maso, klobása nebo třeba bramborové knedlíky. Své jedinečné chuti dostává z kombinace zelí, cibule, jablka a koření.
Ingredience
- 1 hlava červeného zelí
- 1 cibule
- 1 jablko
- 100 ml vody
- 2 Lžíce masla
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 Lžíce cukru
- 1 Lžíce Hořčice
- 2 Lžíce octa
- 1 Lžíce kmínu
Nejnovější letáky
Postup
Hlávku zelí očistíme, zbavíme tvrdého jádra a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno.
Na lžíci másla osmahneme cibuli, přidáme zelí a důkladně smícháme. Do zelí přidáme lžičku cukru, lžičku hořčice, lžičku kmínu a zalijeme vodou. Přidáme nakrájené jablko bez jádřinců a všechno necháme pod pokličkou dusit cca 20 minut.
Dušené zelí opepříme, osolíme a přidáme ocet. Pokud je potřeba, můžeme ještě přidat trochu vody. Dochutíme a před podáváním smícháme se zbytkem másla. Dušené červené zelí k huse je na světě.