INZERCE

Zdroj: Pixabay

Červené zelí dušené

Dušené červené zelí je tradiční českou přílohou, která skvěle doplňuje pokrmy jako je pečené maso, klobása nebo třeba bramborové knedlíky. Své jedinečné chuti dostává z kombinace zelí, cibule, jablka a koření.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 hlava červeného zelí Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 jablko Přidáno do
  • 100 ml vody Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • špetka pepře Přidáno do
  • 1 Lžíce cukru Přidáno do
  • 1 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce octa Přidáno do
  • 1 Lžíce kmínu Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Hlávku zelí očistíme, zbavíme tvrdého jádra a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno.

2. Krok

Na lžíci másla osmahneme cibuli, přidáme zelí a důkladně smícháme. Do zelí přidáme lžičku cukru, lžičku hořčice, lžičku kmínu a zalijeme vodou. Přidáme nakrájené jablko bez jádřinců a všechno necháme pod pokličkou dusit cca 20 minut.

3. Krok

Dušené zelí opepříme, osolíme a přidáme ocet. Pokud je potřeba, můžeme ještě přidat trochu vody. Dochutíme a před podáváním smícháme se zbytkem másla. Dušené červené zelí k huse je na světě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty