Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Celerový salát s hruškou
Jsem velkým fanouškem celeru - má jedinečnou, lehce pikantní chuť, která dodá charakter mnoha různým pokrmům. Nejraději ho mám syrový, v salátech - je křupavý a osvěžující. V mém případě je tento recept výjimečný, protože si ho spojuji s podzimem, kdy je celer a hrušky nejkrásnější. Hruška zde dodává jemnou sladkost, která se dobře snoubí s ostatními ingrediencemi. Tento recept rozhodně doporučuji pro všechna roční období!
Ingredience
- 1 ks Středně velký celer
- 2 ks Zralé hrušky
- citronová šťáva
- 3 lžíce Olivové oleje
- 3 lžíce Olivové oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1⁄2 svazek Petržel
- 1 hrst Vlašské ořechy
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve omyjte a oloupejte celer. Poté ho nakrájejte na tenké plátky a následně na tyčinky nebo kostky. Použitím speciálního struhadla nebo kuchyňského robotu dosáhnete ještě lepšího výsledku a zkrátíte dobu přípravy.
Hrušky omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Doporučuji k tomu použít ořezávátko na zeleninu, pokud ho máte. Ošetřete je citronovou šťávou, aby neztmavly.
Petrželku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Vlašské ořechy opražte na suché pánvi, nechte vychladnout a poté je nahrubo nasekejte.
Nyní je čas smíchat všechny ingredience. Celer, hrušky, nasekanou petrželku a ořechy dejte do mísy.
Vše pokapejte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete a jemně promíchejte.
Salát chutná nejlépe asi 30 minut po přípravě, kdy se všechny ingredience spojí. Doporučuji však podávat ho ihned po přípravě, kdy jsou celer a hruška ještě křupavé.