Zdroj: Africa Images from Canva
Čebureky
Čebureky jsou tradiční ruské plněné taštičky, které se hlavně podávají jako rychlé občerstvení. Jsou to křupavé taštičky plněné masem a cibulí, které jsou smaženy do zlatova. Představují ideální jídlo na večírky nebo jako součást rodinných oslav.
Ingredience
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 1 kus vejce
- 200 ml vody
- 1 kus lžíce soli
Plnění
- 500 g mletého masa (vepřového, hovězího nebo kombinace obou)
- 2 kus velké cibule
- 1 kus lžíce soli
- 1 kus lžička pepře
Smažení
- 1 l rostlinný olej
Nejnovější letáky
Postup
Připravíme těsto. Zmícháme mouku, vodu, vejce a sůl dohromady a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočívat 20 minut.
Připravíme plnění. Mleté maso smícháme s nastrouhanou cibulí, solí a pepřem.
Těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj kruhy (asi 10 cm v průměru). Na každý kruh dáme lžíci náplně, okraje potřeme vodou, složíme a pečlivě spojíme.
V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme olej a čebureky v něm smažíme do zlatova. Dáváme pozor, aby olej nebyl příliš horký, jinak čebureky rychle ztmavnou a uvnitř zůstanou syrové.
Hotové čebureky vyjímáme lžící s děrovanou částí a necháme odkapat na papírové ubrousky. Podáváme teplé.