Zdroj: Canva
Burgundská hovězí pečeně
Recept na burgundské hovězí maso, což je tradiční francouzský pokrm, který se dlouho dusí a má bohatou omáčku z červeného vína.
Ingredience
- 700 gramy Hovězí maso
- 2 střední cibule
- 2 ks Mrkev
- 2 Česnek
- 1 Lžíce Máslo
- 1 Lžíce oleje
- 250 ml červené burgundské víno
- 250 ml Hovězí vývar
- 200 gramy Houby
- 1 lžíce Sušený tymián
- Sůl a černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájejte na kousky a osušte papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a maso opečte ze všech stran. Poté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
Na pánev přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev a smažte dalších 5 minut.
Poté maso vraťte do pánve, přidejte víno a nechte ho z poloviny odpařit. Po odpaření přilijte hovězí vývar a přidejte houby, sůl, pepř a tymián.
Připravené hovězí po burgundsku přikryjte a vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny. V případě potřeby přidejte trochu vody.
Hovězí po burgundsku se podává s rýží nebo chlebem.