INZERCE

Zdroj: Canva

Burgundská hovězí pečeně

Recept na burgundské hovězí maso, což je tradiční francouzský pokrm, který se dlouho dusí a má bohatou omáčku z červeného vína.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 700 gramy Hovězí maso Přidáno do
  • 2 střední cibule Přidáno do
  • 2 ks Mrkev Přidáno do
  • 2 Česnek Přidáno do
  • 1 Lžíce Máslo Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
  • 250 ml červené burgundské víno Přidáno do
  • 250 ml Hovězí vývar Přidáno do
  • 200 gramy Houby Přidáno do
  • 1 lžíce Sušený tymián Přidáno do
  • Sůl a černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na kousky a osušte papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a maso opečte ze všech stran. Poté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.

2. Krok

Na pánev přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev a smažte dalších 5 minut.

3. Krok

Poté maso vraťte do pánve, přidejte víno a nechte ho z poloviny odpařit. Po odpaření přilijte hovězí vývar a přidejte houby, sůl, pepř a tymián.

4. Krok

Připravené hovězí po burgundsku přikryjte a vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny. V případě potřeby přidejte trochu vody.

5. Krok

Hovězí po burgundsku se podává s rýží nebo chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty