Bun cha recept
Bun cha je vyhlášenou specialitou každého pro každého milovníka asijské kuchyně. Je to dokonale vyvážená směs chutí, barev a vůní
Ingredience
- 1 Lžíce hnědého cukru
- 2 Lžíce rybí omáčky
- 2 stroužky česneku
- 2 Stonky citronové trávy
- pouze bílá část
- jemně nasekané
- 2 šalotky
- 500 g mletého vepřového masa
- 200 g rýžových nudlí suchých
- rostlinný olej
- 100 g sójových klíčků
- bazalka
- Koriandr
- máta vše čerstvé
- dopisy hlávkového salátu na ozdobu
- 80 ml Na omáčku rybí omáčky
- 125 ml limetkové šťávy
- 2 čerstvé chilli papričky nasekané nahrubo
Nejnovější letáky
Postup
Smíchejte hnědý cukr a rybí omáčku v hrnci na mírném ohni po dobu dvou minut nebo dokud se cukr nerozpustí; odstavte a nechte zcela vychladnout.
Vložte česnek, citronovou trávu a šalotku do hmoždíře a pomocí tloučku je rozmělněte na pastu. Přidejte tekutou směs a vmíchejte do mísy, přikryjte a nechte v chladničce alespoň 4 hodiny.
Nyní připravte doprovodnou omáčku: v misce prošlehejte rybí omáčku, limetkovou šťávu, hnědý cukr a chilli, dokud se dobře nespojí. Nudle vložte do mísy a zalijte vroucí vodou; nechte je 5-10 minut namočené nebo dokud nezměknou, poté je slijte a rozdělte na dva talíře.
Z mletého masa vytvarujte placičky (každá asi dvě polévkové lžíce masa) s mletým masem; mírně rozpálenou pánvičku nebo gril potřete olejem. Placičky opékejte 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nebudou mírně zuhelnatělé.
Masové placičky položte na nudle spolu s marinádou a podávejte se sójovými klíčky, čerstvým koriandrem, mátou, hlávkovým salátem a omáčkou po straně.