Buchta s povidly
Tento koláč dělám často, protože suroviny na něj mám doma vždy k dispozici a o mlsné jazýčky je postaráno.
Ingredience
- 3 hrnky polohrubá mouka
- 1 hrnek krystalový cukr
- 2 kus vejce
- 250 g máslo
- 1 kus prášek do pečiva
- špetka soli
- Džem (malinový/jahodový)
- citronová šťáva
Nejnovější letáky
Postup
Vejce dobře vyšlehejte s cukrem a nakonec přidejte trochu citronové šťávy. Do nové mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Vychladlé máslo nastrouháme na hrubém struhadle přímo do mouky. Pak drobenku postupně prosejte do vaječné směsi a rukama uhněťte těsto.
Těsto rozdělte na dvě části a druhou, menší část dejte na chvíli do lednice. První část těsta rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a potřeme ji silnou vrstvou džemu. Můžete použít jakýkoli, který máte rádi. Já jsem použila malinový. Poté na vrstvu džemu rovnoměrně rozetřete druhou část těsta a koláč pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi půl hodiny. Koláč je hotový, když je jeho povrch zlatohnědý. Ještě horký koláč posypeme moučkovým cukrem.