INZERCE

Buchta s Margotkou

Buchta z margotky je tradičním českým receptem, který se předává z generace na generaci. Její chuť vám připomene dětské časy, kdy jste u babičky na vesnici s chutí zašpindlívali domácí buchty a po celém domě se line vůně domácího pečiva. Příprava buchty s Margotkou sice chce trošku času, ale věřte, že stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 2 vejce Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 2 Balíčky vanilkového cukru Přidáno do
  • 180 ml mléka Přidáno do
  • 60 ml oleje Přidáno do
  • 200 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • 2 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 500 g cottage sýr Přidáno do
  • 1 bal pudingového prášku Přidáno do
  • marodka Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Ve větší misce vyšlehejte 2 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nedosáhnete pěny.

2. Krok

Přilijte mléko a olej a důkladně promíchejte.

3. Krok

V další misce smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Přimíchejte tuto směs do mokré směsi z bodu 2 a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.

4. Krok

Hluboký plech vymažte máslem a vysypte kokosem.

5. Krok

Těsto vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete.

6. Krok

Do misky vyklopte tvarohy, přidejte cukr, vanilkový cukr, vejce a pudingový prášek.

7. Krok

Důkladně vše vyšlehejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

8. Krok

Náplň nalijte na těsto. Doporučuje se systematicky vylévat, aby se po upečení vytvořily kopečky. Posypte buchtu nastrouhanou tyčinkou Margot.

9. Krok

Pečte asi 25 minut při teplotě 170°C.

10. Krok

Po upečení by se tvarohová směs neměla třepat při zatřepání buchty.

11. Krok

Nechte buchtu chvíli vychladnout a nakonec podávejte. Recept na buchtu s margotkou je na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty