Buchta s Margotkou
Buchta z margotky je tradičním českým receptem, který se předává z generace na generaci. Její chuť vám připomene dětské časy, kdy jste u babičky na vesnici s chutí zašpindlívali domácí buchty a po celém domě se line vůně domácího pečiva. Příprava buchty s Margotkou sice chce trošku času, ale věřte, že stojí za to.
Ingredience
- 2 vejce
- 200 g cukru
- 2 Balíčky vanilkového cukru
- 180 ml mléka
- 60 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 Lžíce kakaa
- 500 g cottage sýr
- 1 bal pudingového prášku
- marodka
Nejnovější letáky
Postup
Ve větší misce vyšlehejte 2 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nedosáhnete pěny.
Přilijte mléko a olej a důkladně promíchejte.
V další misce smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Přimíchejte tuto směs do mokré směsi z bodu 2 a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
Hluboký plech vymažte máslem a vysypte kokosem.
Těsto vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete.
Do misky vyklopte tvarohy, přidejte cukr, vanilkový cukr, vejce a pudingový prášek.
Důkladně vše vyšlehejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
Náplň nalijte na těsto. Doporučuje se systematicky vylévat, aby se po upečení vytvořily kopečky. Posypte buchtu nastrouhanou tyčinkou Margot.
Pečte asi 25 minut při teplotě 170°C.
Po upečení by se tvarohová směs neměla třepat při zatřepání buchty.
Nechte buchtu chvíli vychladnout a nakonec podávejte. Recept na buchtu s margotkou je na světě!