Buchta s kokosem
Kokosová buchta je tradičně oblíbeným receptem v české bábovkové kuchyni. S kořením, skořicí a oříšky, je tato sladkost mírně ovocná a podmanivě vonící. Křehké těsto plné chuti a jemný karamel dělají z tohoto receptu skvělou volbu pro nedělní dezert nebo jako sladké odměny k čaji.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 170 g cukru krupice
- 100 g kokosové moučky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 vanilka cukr
- 4 vejce
- 200 ml sladké smetany
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchej mouku s cukrem, kokosovou moučkou, kypřícím práškem a solí.
Ve druhé míse rozšlehej vejce se smetanou a vanilkovým cukrem.
Postupně přidej suchou směs do vlhké a míchej, dokud nevznikne hladké těsto.
Předehřej troubu na 180 °C.
Vymaž pekáč a vysyp moukou.
Vylej těsto do pekáče a peč do zlatova.
Zkontroluj pomocí špejle, zda je buchta dopečená - špejle by měla vyjít suchá.
Nechej buchtu vychladnout a pak posyp moučkovým cukrem.
Před podáváním nakrájej na porce a podávej s šálkem teplého čaje nebo kávy!